top of page
Foto van schrijverPaula van Unen

Voorbeschouwing: Fairmont Bab Al Bahr - Abu Dhabi

Laten we eerlijk zijn: hoewel (of, misschien beter: omdat) Abu Dhabi doordrenkt blijft in de unieke Arabische cultuur van de Verenigde Arabische Emiraten, is de stad – en in zekere zin het hele emiraat – een echte toeristenbestemming… en met recht en reden, want de hele locatie is een erg gebalanceerde mix tussen de hectiek van Dubai en de rust die je gewoonlijk in kleinere plaatsen vindt.





Bij het zoeken treffen we meer dan 700 hotels aan, en gids Achmed van Extreme Tourism vertelt ons dat er momenteel nog eens 119 hotels worden bijgebouwd. Of dat aantal nu klopt of niet, een ding mag duidelijk zijn: tussen dat grote aanbod van hotels, is het niet altijd gemakkelijk om te kiezen. Tenminste, niet tot je het Fairmont Bab Al Bahr voor het eerst betreedt. Wij komen aan met de gedachte dat we er twee nachten zullen verblijven en daarna verder zullen trekken om andere hotels te bespreken, maar het aantal zaken om toe te voegen aan ons artikel blijft elke dag toenemen, en daarom beslissen we maar om onze Fairmontervaring met nog eens 2 nachten uit te breiden. Binnenkort publiceren we een uitgebreide hotelbespreking van dit fantastische Fairmont Hotel, maar hier al een korte voorbeschouwing!


Over Fairmont Hotels


Fairmont Hotels & Resorts kent een geschiedenis die teruggaat tot 1907, toen het iconische Fairmont San Francisco zijn deuren opende op Nob Hill. Sindsdien is de geschiedenis van de keten doordrenkt met boeiende of markante gebeurtenissen, van het opstellen van de VN-Charter in de Garden Room van Fairmont San Francisco tot de geheime bijeenkomsten tussen Winston Churchill en Franklin D. Roosevelt in Fairmont Le Château Frontenac. Bovendien hebben beroemdheden als John Lennon en Yoko Ono hun stempel gedrukt op de geschiedenis met hun Bed-In for Peace in Fairmont The Queen Elizabeth, terwijl Fairmont ook streeft naar milieuvriendelijkheid en duurzaamheid, met initiatieven zoals het verminderen van operationele CO2-uitstoot en het behalen van WWF Climate Savers-doelen. Dat elk hotel een bepaalde reputatie eer moet aandoen, staat dus buiten kijf.


De eerste indrukken


Het Fairmont Bab Al Bahr bevindt zich om de hoek van de Al Maqta Bridge en heeft daardoor een prachtig uitzicht op de Sheikh Zayed Grand Mosque, met zijn 82 koepels, 1000 zuilen, en ’s werelds grootste handgemaakte tapijt de grootste moskee van de VAE en op het moment dat we dit schrijven de 21ste grootste ter wereld. Hoewel de gevel, vergeleken met een aantal andere vijfsterrenhotels in de stad, niet de meest indrukwekkende is van Abu Dhabi, kunnen we bij het aankomen meteen zien dat ook dit Fairmont Hotel de luxe uitstraalt die we van de keten verwachten… en die indruk wordt meer dan bevestigd bij het binnenkomen: een prachtige lobby, met directe toegang tot de dubbele lift naar zowel de benedenverdieping (waar de meeste van de restaurants zich bevinden) als de kamers en suites. Die maakt overigens optimaal gebruik van het prachtige uitzicht, waardoor we op geen enkel moment vergeten waar we ons bevinden.


Vraag eender wie wat het belangrijkste aspect is van een hotel, en de kans is groot dat die persoon zal antwoorden dat het om de totaalervaring gaat, waarbij meerdere aspecten belangrijk zijn. Die lopen gewoonlijk samen met de categorieën die je op boekingsites vindt, zoals personeel, comfort, gratis wifi, faciliteiten, prijs-kwaliteitverhouding, properheid, en locatie. Of elke factor evenveel gewicht draagt, is wellicht eerder een persoonlijke voorkeur, maar laten we nu al zeggen dat het Fairmont Bab Al Bahr hoog scoort in elke categorie, met misschien wel het personeel als topper. Van de schoonmaakdame tot de receptionisten en de managers: hier is een enorme en duidelijk erg zorgvuldig uitgekozen groep mensen aan het werk. Dat er geregeld ook een activiteit samen wordt georganiseerd, zoals onze conciërge op de zevende verdieping ons laat weten, is dan ook geen verrassing.


Er is echter veel meer om over te schrijven dan enkel het personeel: we zullen het uitgebreid hebben over onze junior suite, de uitstekende prijs-kwaliteitervaring, de uitgebreide buffet- en eetmogelijkheden, de evenementen, het stukje privéstrand, en nog veel meer. Tot dan, kan je alvast hier terecht om meer te weten te komen over dit uitzonderlijke hotel:

 

 

Tekst: Dirk Vandereyken

Foto’s: Paula van Unen & Dirk Vandereyken

 

 

 

Comments


bottom of page