top of page
Foto van schrijverPaula van Unen

Vooruitblik: Paris Fashion Week Menswear - Prêt-à-Porter lente/zomer 2024

Jonge ontwerpers schitteren tijdens Parijs Fashion Week 2023 voor mannen


Parijs Fashion Week, het hoogtepunt van wereldwijde modeshows, heeft opnieuw mode-enthousiastelingen van over de hele wereld geboeid. Van 20 tot 25 juni veranderde de stad van het licht in een bruisend centrum van creativiteit, terwijl ontwerpers hun nieuwste mannenmodecollecties presenteerden. Dit jaar lag de nadruk vooral op opkomend talent dat hun ontwerpen tentoonstelde in de prestigieuze Sphere Paris Fashion Week Showroom in het Palais de Tokyo. Met interviews met opmerkelijke ontwerpers zoals Valette Studio, Lagos Space Programme, Arturo Bergero en anderen, en bijzondere aandacht voor Tranoï Men en de deelnemende ontwerpers, zal ons binnenkort te verschijnen artikel de opmerkelijke hoogtepunten van de Parijs Fashion Week 2023 verkennen.





De Sphere Paris Fashion Week Showroom:


Gelegen in het iconische Palais de Tokyo diende de Sphere Paris Fashion Week Showroom als het epicentrum voor opkomende ontwerpers om hun artistieke vaardigheden te tonen. Deze editie richtte zich op jonge ontwerpers en bood hen de mogelijkheid om erkenning en bekendheid te verwerven in de zeer competitieve modewereld. Met zijn avant-gardistische opzet en nadruk op innovatie fungeerde de showroom als een smeltkroes van creativiteit en talent.


Interviews met vooraanstaande ontwerpers:

  1. Valette Studio: Valette Studio, bekend om zijn minimalistische maar verfijnde ontwerpen, presenteerde een collectie die naadloos hedendaagse esthetiek combineerde met traditioneel vakmanschap. In een exclusief interview deelde de ontwerper inzichten in de inspiratie achter de collectie en hun toewijding aan duurzame en ethische praktijken. Het gebruik van organische materialen en de nadruk op tijdloze silhouetten waren belangrijke hoogtepunten van hun presentatie.

  2. Lagos Space Programme: Lagos Space Programme, een Nigeriaans merk dat wordt erkend om zijn levendige en onconventionele ontwerpen, bracht een infusie van Afrikaanse cultuur naar de Parijs Fashion Week. Door traditionele Nigeriaanse prints te mengen met moderne silhouetten, vierde het merk diversiteit en inclusiviteit. Het interview met de ontwerper wierp licht op hun creatieve proces en de betekenis van Afrikaans erfgoed in hun ontwerpen.

  3. Arturo Bergero: Arturo Bergero, een opkomende ster in de modewereld, presenteerde een collectie die het snijvlak tussen streetwear en high fashion onderzocht. Door elementen van de stedelijke cultuur te incorporeren, combineerden Bergero's ontwerpen moeiteloos casual esthetiek met verfijnde kleermakerij. Zijn interview bood waardevolle inzichten in zijn reis als jonge ontwerper en zijn visie om mannenmode opnieuw vorm te geven.



Tranoï Men en zijn ontwerpers:


Tranoï Men, een bekende vakbeurs binnen de Parijs Fashion Week, bood een platform voor gevestigde en opkomende ontwerpers om hun creaties te tonen aan internationale kopers en professionals uit de industrie. Met een focus op vakmanschap, innovatie en avant-gardistische ontwerpen trok Tranoï Men de aandacht van modeliefhebbers over de hele wereld.


De ontwerpers die exposeerden bij Tranoï Men brachten unieke perspectieven en ontwerpfilosofieën naar voren:

.

Conclusie:


Parijs Fashion Week 2023 Men's Showcase was een viering van jong talent en innovatie in de modewereld. De Sphere Paris Fashion Week Showroom in het Palais de Tokyo speelde een cruciale rol door opkomende ontwerpers een podium te bieden om te schitteren, zodat ze hun opmerkelijke creaties aan een wereldwijd publiek konden tonen. Van de interviews met Valette Studio, Lagos Space Programme, Arturo Bergero en anderen tot de speciale aandacht voor Tranoï Men en de deelnemende ontwerpers, bood het evenement een ongeëvenaard inzicht in de toekomst van mannenmode. Terwijl deze jonge ontwerpers blijven grenzen verleggen en modenormen herdefiniëren, beloven hun bijdragen de koers van de industrie in de komende jaren vorm te geven.



Dirk Vandereyken & Paula van Unen



Comments


bottom of page